tiistai 13. elokuuta 2013

NAAMINAAMIIII!!

Nyt aattelin pyhittää tämän postaukset LEIPOMISELLE!!. Itse tykkään enemmän ku pikkasen leipomisesta ja kokkailusta. eli nyt tulee ohjeita kaikille ihanille herkuille! n_n 


ja koska itse olen gluteeniton niin laitan myös gluteenittomia ohjeita :)

Kinuskipopparit

  • kattilallinen suolattomia popcorneja
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl siirappia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 60 g voita
Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä kermaa, siirappia, sokereita ja puolta voista noin 10 minuuttia. Lisää loput voista. Valuta popcornien päälle ja anna jähmettyä.

Pikkupitsat

  • Valmiita pitsapohjia
  • Tomaattimurskaa
Kasvistäyte
  • 200 g herkkusieniä
  • puolikas paprika
  • pala purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 150 g juustoraastetta
  • 100 g kuutioitua fetajuustoa
Lihatäyte
  • 400 g paistettua broilerijauhelihaa
  • 1 purkki ananaspaloja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g juustoraastetta
Valmista pitsapohjat valitsemallasi reseptillä tai käytä kaupasta saatavia pakastepohjia. Levitä pohjille tomaattimurskaa ja haluamiasi täytteitä. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja pitsamaustetta. Paista 250- asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä.

Piña colada

  • 1 dl ananasmehua
  • ½ dl kookosmaitoa
  • jääpaloja
  • 1 karambola
Mittaa mehu, kookosmaito ja jäät kulhoon ja sekoita tehosekoittimessa. Kaada kauniiseen lasiin ja koristele karambolasiivulla.


 Tuulihatut
 40 kpl
 3 dl vettä 
150 g voita 
3 dl vehnäjauhoja
 3 munaa 
1. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot sekoitellen. Anna seoksen kiehua, ja vatkaa taikinaa samalla voimakkaasti puuhaarukalla. Taikina on valmis, kun se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. 
2.
 Nosta kattila levyltä. Jäähdytä seos ja lisää munat yksitellen. Vatkaa koko ajan voimakkaasti, kunnes seos on täysin tasaista.
 3. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperin päälle. Jos haluat konditoriakelpoisia tuulihattuja, voit myös käyttää pursotinta. Täytevinkkejä: - Suolaisiin tuulihattuihin hyvä pohja syntyy kermaviilistä tai ranskankermasta. Katkaravut, kunkku, lohi, feta... ovat hyviä täytevaihtoehtoja. Sekoita kermaviilin joukkoon ainekset ja mausta makusi mukaan. Täytä juuri ennen esillepanoa. - Makeiden tuulihattujen pohjana toimii hyvin esimerkiksi maustetut rahkat tai rahkan ja kerman seos. Lisää joukkoon hedelmäpaloja, marjoja tai vaikka suklaata raastettuna.



 Pohja:
150 g gluteenittomia Digestive-keksejä
75 g maidotonta Keiju-margariinia (70 %)
¼ dl ruokosokeria

Täyte:

4 dl gogreen -kasvispohjaista vispiä (20 %)
2 dl Sunnuntai-kasvirasvavispiä (5%)
½ dl ruokosokeria
350 g maidotonta tummaa suklaata (esim. Plamil)
Koristelu:
mansikoita
suklaarouhetta





Amerikkalaiset suklaamuffinssit (12kpl)
100 g pehmeää voita/margariinia
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4½ dl Semperin hienoa jauhoseosta/Sunnuntain vaaleaa
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä muffinssien päälle. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.   



HASSUJA LEIPOMIS HETKIÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti